De tempel van het lichaam

Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie. Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid. Als we weer leren luisteren naar de stem van ons lichaam dan komen we in contact met de wonderbaarlijke intelligentie van ons lichaam, naast het grote zelf herstellend vermogen van ons lijf en onze dieperliggende gevoelens en verlangens. Daarnaast is het zo, dat hoe meer lichaamsbewustzijn je ontwikkelt hoe beter de communicatie wordt met jezelf en in interactie met je omgeving, want het grootste gedeelte van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal.

Deze leergang is vorm gegeven naar het model van de mysteriescholen in het oude Egypte. Deze scholen waren verbonden met de tempels en iedere school had zijn eigen thematiek. Studenten kregen op de mysterieschool kennis aangereikt maar werden vooral uitgedaagd deze kennis te integreren en toe te passen in hun dagelijks leven. Ananta is verbonden met de Tempel van Luxor in Egypte, bekend als de Tempel van het Lichaam.

Binnen deze leergang wordt er gewerkt met kennis uit de TCM (Traditional Chinese Meridiaan leer), het Chakrasysteem, Tantra, Tao en Sjamanisme. De 12 hoofdmeridianen worden behandeld en tijdens de lesdagen leer je om met deze meridianen te werken en wordt je je bewust van de vele diepten en lagen die er in je lichaam aanwezig zijn en hoe je die op eenvoudige wijze kunt helen en bewust worden.

Feedback van onze deelnemers:

· “Wat mij het meest (aan)raakt in de vorm waarin deze leergang wordt gegeven is de kracht van subtiliteit, Less is More. Door tijd te nemen, rust en ruimte in te brengen en met een subtiele interventie te werken, tot diepe ontspanning komen op celniveau. Deze leergang doet me het zelf helende vermogen van mijn lichaam herontdekken, gaat voorbij aan mijn mind en brengt mij, naast de ontspanning op steeds diepere lagen in mijn lichaam, vreugde in lichaamswerk.”

· De relatie tussen de punten en wat ik in het dagelijks leven tegenkom, krijgt op deze manier meer verbinding, meer ’zichtbare’ lijntjes voor me. Ik weet inmiddels van alle andere lessen, dat ik de kennis en bewustwording meeneem in alles wat ik doe.

· De vaak – letterlijke- verwijzingen in ons taalgebruik blijven me verbazen: hoeveel wijsheid zit daar al in. Die wijsheid hadden we dus al (en nog veel meer in oudere tijden) en is nog steeds zichtbaar in onze taal, maar we verstaan het niet meer. Door deze lessen krijg ik die wijsheid weer ter beschikking. Dat voelt fijn.

Docent: Isabella Sophia

Data: op de dinsdagen 7 september, 5 oktober, 9 november, 7 december 2021 en 11 januari, 8 februari, 8 maart, 5 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli, 30 augustus 2022

Plaats: Ananta Opleidingen Koningsweg 29-A in Soest Tijden: 10:00 tot 17:00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 10 Kosten € 111 per dag
Je kunt je opgeven via het contactformulier

© Isabella Sophia 2022 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden