Ken jezelf, heel jezelf, word jezelf

Ben je wel eens nieuwsgierig naar jezelf? Vraag je jezelf wel eens af; wie ben ik in essentie, of wat is de bedoeling van mijn leven? Vind je het leven soms ingewikkeld en zou je het graag anders willen, maar je weet niet precies hoe?

Verandering start met verlangen naar leven vanuit je eigen ritme, en dat ritme ontstaat vanuit je hart. Het vraagt van je, om weer in contact te komen met je eigen natuur en daarmee met je lichaam. In onze westerse wereld zijn wij echter in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet, of vaak te laat op, met als gevolg dat ons lichaam een opslagplek is geworden van oude emoties, trauma’s en weggestopte pijn. Om jezelf weer gezond te maken vraagt je lichaam om transformatie, maar we willen natuurlijk liever niet opnieuw door de pijn van ons verleden heen. Dat betekent echter dat we soms jarenlang rondlopen met ‘vage’ klachten zonder dat er iets veranderd. Het is zelfs zo dat we zijn gaan accepteren dat bepaalde klachten bij ons horen. Steeds vaker ervaren we ook dat de huidige manier van behandelen gericht is op klachten verhelpen, in plaats van de werkelijke oorzaak aan te pakken. Velen van ons zijn dus op zoek naar een nieuwe manier van herstel.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper. Een klacht is niets anders dan een boodschap, dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou, want onder deze klacht schuilt een niet geleefd verlangen. In plaats van de klacht als ingang, kiezen we binnen de jaartraining dus voor verlangen als ingang en daarmee start de verandering. Want bij pijn ontmoet je je weerstanden, bij verlangen ontstaat er nieuwsgierigheid en het plezier om jezelf weer te ontmoeten. Doordat je op deze wijze meer bewust wordt van je lichaam en lichaamsbewustzijn gaat ontwikkelen, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen.

We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur, kunt leven. Daarnaast leer je ook om je leven weer in eigen handen te nemen én om het zelf herstellend vermogen van je lijf weer te activeren en te ondersteunen. Via oosterse en westerse natuurgeneeskunde bewandel je de weg naar binnen. Je ontdekt wat de verbinding is tussen lichaam, geest en ziel waardoor je sleutels krijgt tot zelfkennis en heling. Want wanneer je jezelf kent en leert luisteren naar de boodschappen van je lichaam én ziel, ben je in staat jezelf te helen.

Dit programma is gericht op ervaren, voelen en toepassen, zodat je alles wat je leert ook direct kunt integreren in je dagelijkse leven. De kracht van deze leergang is dat meerdere vakgebieden samen komen, waardoor je jezelf op diverse gebieden kunt ondersteunen in je helingsproces.

In deze jaartraining wordt oude kennis, vanuit de oosterse én westerse natuurgeneeskunde ingezet en verbonden met sjamanistische technieken; zo ontstaat nieuwe wijsheid. Je kunt lessen verwachten uit de Indiase chakra psychologie, Chinese Tao en meridiaan-leer, kruidentincturen, bloesemremedies, voeding, sjamanisme en frequentie therapie.

Hoe werkt dat praktisch gezien?
We zetten o.a. kruiden, zouten en bloesemremedies in, die jouw mentale, emotionele of fysieke processen ondersteunen. Je krijgt bijpassende kennis en technieken om te werken met meridianen waardoor je lichaam op een eenvoudige manier leert herstellen en loslaten.
Door deze zachte manier ontstaat er veiligheid, bouw je weer vertrouwen op en leer je weer samen te werken én te leven met je lijf. Daarnaast ontstaat er nieuwe vitaliteit en energie. Ervaar ook wat frequenties voor jou kunnen betekenen, hoe je ze kunt verhogen en hoe deze direct invloed hebben op je systeem. En laat je inspireren hoe je met energie, licht en geluid kunt werken in jouw helingsproces.
Het eerste jaar is een kennismaking en bestaat uit 15 vrijdagen. Daarna is het mogelijk om een verdiepingsjaar te volgen.

Docenten aan deze leergang zijn;
Isabella Sophia van Ananta Opleidingen
Peter Wolvers van Natural Care for Body and Mind
Nicolien Oona van Green Goddess
Denise Nekhbet van Zence

De data van de lesdagen zijn in 2021: 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november, 10 december. In 2022: 7 januari, 21 januari, 4 februari, 18 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 28 april, 13 mei.

Kosten per dag zijn € 122,00.
Heb je interesse en/of behoefte aan eerst meer informatie of afstemming bel of mail met;
Isabella Sophia; 035-7512030 of i.sophia@ananta.nl

© Isabella Sophia 2022 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden